Workshop robots en ethiek

Onderwerpen tijdens deze workshop robots en ethiek zijn de inzetbaarheid van robots in ons leven als het gaat om wonen, zorg en onderwijs. We behandelen de impact van nieuwe technologiëen. Hoe ver laten we de zorg over aan een robot, waar kunnen robots ondersteunend werken en welke taken nemen ze over.

Blik op de toekomst

Het aantal robots en technologieën in ons leven zal toenemen. Maar wat betekent dat voor mensen, organisaties en de maatschappij? Welke robots zijn er nu al en wat mogen we verwachten in de toekomst. Welke taken willen we dat er overgenomen worden. Welke maatschappelijke noodzaak dwingt ons om robot technologie te gebruiken?

Robot ervaren

Inzet aan onze kant is dat wij tijdens een workshop altijd een robot meenemen zodat uw medewerkers of relaties een robot in werkelijkheid kunnen ervaren. Het soort robot is mede afhankelijk van het thema en beschikbaarheid.

Voor wie

De workshop “robots en ethiek” is gericht op organisaties die in de nabije toekomst te maken gaan krijgen met de inzet van robots binnen haar dienstverlening. Onbekendheid, angst, het nieuwe werken zorgen bij medewerkers vaak voor onrust. Het betrekken van medewerkers bij innovatie en verandering vormt de basis voor draagkracht. Dit begint bij een gezonde discussie. Deze workshop geeft geen antwoorden maar zet aan tot de discussie. Een inspirende sessie voor organisaties die voorzien dat robots en nieuwe technologie binnen hun werkveld relevanter gaan worden

De exacte doelstelling en invulling van de workshop bepalen we graag in overleg met u.

Impressie video over workshops