Sinds 2 jaar volgt Helma de ontwikkelingen van robots op de voet. “Met een zoon van 6, is zij betrokken bij de educatie van jonge kinderen en betrokken bij de vraag “waar robots een bijdrage kunnen leveren” en de impact op onze vaardigheden.

Helma Lensen en robot onderwijs

Helma Lensen is de initiatiefnemer van Robot-onderwijs.nl. De onderwijsinstellingen waar zij voor werkt en hun studenten kennen haar als een gepassioneerde expert die de brug naar technologie en robots bouwt. Inzet is om leerlingen en docenten bij de hand te nemen en ze op een enthousiaste manier te laten zien dat technologie helemaal niet eng is; als je het maar beter begrijpt. Dan ga je de enorme kansen zien. 

Met robot-onderwijs hebben wij altijd als doel voor ogen gehouden dat we technologie en robots moeten laten ervaren en studenten en docenten willen inspireren om met dit boeiende vakgebied aan de slag te gaan. 

Interactieve lezing 

Helma verzorgt regelmatig workshops aan leerlingen, studenten en/of docenten in het onderwijs over de ontwikkelingen van robots en aanpalende technologie. Inzet van de workshops is een overzicht geven van belangrijke trends en technologische ontwikkeling (robots) met impact op maatschappij, mens en organisatie. Tijdens de workshops wordt een robot meegenomen. Deze wordt geïntegreerd in de workshop. 

 

Alternatieve sprekers